Förbud av Selfiepinne

Selfiepinnen förbjuds på en del museer!

2 feb 2017

Det är väl få av oss som missat rubrikerna i de stora tidningarna om man inte längre får använda sin pinne inne på diverse museer. Det kan säkert vara trist för en del som ville ta en snygg groupie med kompisarna med Mona Lisa i bakgrunden. Men hur hemskt och konstigt är det och är det ens en nyhet? Klart det är en nyhet, det handlar ju om selfiepinnar. Det sagt så ska man ju ha klart för sig att man t ex inte heller få ha ett paraply utfällt på de flesta museerna.

Jag tror det är viktigt att vi sätter förbudet i den kontexten och inte börjar anklaga museer för att vara framtids-fientliga som jag har läst i kommentarsfält på diverse sociala medier. Selfiepinnen är rätt lång och ytterdelen på den rör sig rätt fort om man t ex snurrar runt. Då vore det ju rätt trist om man råkade repa Picassotavlan. Det blir ju så himla dyrt museibesök då, woops, liksom…

Så det kan kanske vara naturligt att den blir förbjuden på en del platser där t ex andra långa ting blir förbjudna, som t ex där det är förbjudet att ha ett paraply utfällt.

Roligare än att prata om vart man inte får ha sin selfie stick är att prata om vart man faktiskt får ha selfie sticken. Du får ju t ex ha den på torg, i naturen, på stranden och i fjällen med flera med flera… Så nästa gång du ska ta en selfie med din selfiepinne så lär du inte få problem med att hitta ett ställe där du får använda pinnen.

Det är ju trots allt så att det bästa stället och bästa tiden att använda din selfie stick är på semestern. Eller när du reser själv några varv runt jorden, eller när du vill ta en groupie och vill få plats med kompisarna på en bild.

Nästa gång du är i Italien eller någon annanstans så kan du ta en selfie med din selfiepinne och maila till oss och berätta för oss vart det var och att du fick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *